Gamle biler

Førstehjelpskunnskap er ferskvare

Alle bilister bør kunne grunnleggende førstehjelp. Dette er også en del av kjøreopplæringen i Norge, men det er viktig å friske opp disse kunnskapene med jevne mellomrom. Som bilist kan du bli nødt til å hjelpe deg selv eller andre dersom uhellet er ute, så meld deg gjerne på et førstehjelpskurs for å lære mer.

All kunnskap hjelper

Mange har ikke tid eller lyst til å bli med på omfattende førstehjelpskurs. Da er det greit å ta et gratis førstehjelpskurs på nettet, for selv grunnleggende kunnskap hjelper dersom noe skjer i trafikken eller andre steder. Kan du det grunnleggende, er det også lettere å holde fokus og faktisk hjelpe skadde personer dersom du kommer til et ulykkessted.

Forbered deg

Det kan også hjelpe å forberede seg mentalt. Du skal ikke gå rundt og tenke på det verste som kan skje hele tiden, men tenk gjennom hva du skal gjøre dersom du kommer først til en trafikkulykke eller dersom noe skjer med dem du er glad i. Det er faktisk størst sannsynlighet for at du må gi førstehjelp til familiemedlemmer eller venner. Hvis du vet hva du skal gjøre, er det lettere å faktisk hjelpe, i stedet for å få panikk.

Vis respekt

Det har dessverre blitt en trend at mange tar bilder og filmer ulykkessteder for å legge ut dette på nettet eller gi det til aviser. Du skal aldri filme eller ta bilder av skadde personer. Vis respekt for både de skadde og deres pårørende. Det er sjokkerende nok å få vite at noen man kjenner er skadet. Sjokket blir enda verre dersom de pårørende får denne informasjonen på sosiale medier, så hold deg for god til å ta bilder og filme. Du må heller ikke forstyrre eller gå i veien for de som faktisk prøver å hjelpe skadde personer.

Leave a Reply