Gamle biler

Tips til deg som skal kjøpe ny varebil

Enten du skal erstatte en varebil eller dette er første gang du skal gå til innkjøp av en, er det flere ting du bør tenke på. Les videre her, hvor vi vil gi deg tips og råd på veien. Foruten nedenstående tips, bør du også virkelig tenke på sittekomforten. Dette er en bil som skal brukes mye. Det holder derfor ikke med flott og praktisk bilinnredning om bilen gir deg vond rygg mens du kjører.

Du bør se etter en modell som krever lite service, utenom de vanlige intervallservicene og EU-kontroll hvert andre år. En varebil på service betyr kun penger ut og lite penger inn i kassa. Vi anbefaler derfor at du går til en forhandler med lang og bred erfaring innen varebilsegmentet. De kan hjelpe deg med å finne akkurat den bilen som passer dine spesifikke behov.

Bilbransjen sier at kjøperne ofte er veldig opptatt av pris, men glemmer å tenke på bilens pålitelighet. Det hjelper ikke å kjøpe en rimelig bil, om den blir stående på verksted og gir deg store regninger grunnet reparasjoner.

En håndverker har andre behov til bilinnredning enn en som kjører varer. Derfor er det svært viktig at bilen du går for kan tilpasses dine behov. Enten ved at leverandøren skreddersyr etter dine behov, eller ved at du selv kjøper inn bilinnredning som kan monteres inn.

Husk også å legge til grunn om du vil ha behov til å ha med deg henger. Da må du ha en bil som kan klare jobben, avhengig av hvilken størrelse hengeren vil ha.

Tenk nøye gjennom hvilken størrelse du trenger på varebilen. Det er fryktelig kjedelig å kjøpe en bil, for så å merke at den var altfor liten. Eller at den er ubrukelig i forhold til bilinnredning.

En varebil skal gjerne fylles med mye og tungt utstyr. Det er derfor helt essensielt at utstyret ikke risikerer å falle rundt inni bilen. Dette kan medføre skader på både bil og utstyr, og vil kunne gi deg store merkostnader.

Husk at hyller og skuffer må spesialtilpasses, så alt utstyret ditt har sin egen plass. Ikke bare for sikkerhetens skyld, men også for at du alltid skal vite hvor alt er. En verktøykasse kan gjøre enorme skader om du blir utsatt for en kollisjon, selv når hastigheten ikke er så høy.

Det er langt fra uvanlig at man bruker store deler av arbeidsdagen bak rattet på varebilen. Dette gjelder uansett om man kjører fra kunde til kunde eller man driver innenfor transportnæringen.

Derfor bør du aldri gå på bekostning av sittekomforten. På den måten unngår man vonde rygger fordi sjåføren har sittet ubehagelig.

Med disse tipsene, håper vi at du lykkes med ditt neste varebilkjøp. Den kan jo nærmest bli ditt andre hjem, så sørg for at du får en god opplevelse.

Leave a Reply